Nieuw in ons assortiment

Ropamate Logo Neg Rbg

Nieuwe producten - december 2020

1. PU FastFix 90"
Verpakking: 50ml (31101), statische mengers (31201)
PU FastFix 90” is een snel uithardende, eenvoudig te gebruiken structurele twee-componenten PU-lijm voor een sterke verlijming van kunststoffen, metalen, hout en steen. PU FastFix 90” vormt een duurzaam polymeer dat bestand is tegen hoge temperaturen, vocht, brandstof, chemicaliën en de meeste oplosmiddelen. PU FastFix 90” is speciaal ontwikkeld voor kleine, snelle en duurzame lijm- en reparatiewerkzaamheden. Het gebruik van PU FastFix 90” zorgt voor een korte doorlooptijd door het snelle schuur- en schildervermogen.

2. PU AnchorFix 35"
Verpakking: 50ml (33101), statische mengers (31201)
PU AnchorFix 35” is een snel uithardende, eenvoudig te gebruiken structurele twee-componenten PU-lijm die licht uitzet (10-20%) voor een snelle verankering in gipsplaat, beton, steen, keramiek, marmer en hout. PU AnchorFix 35” vormt een duurzaam polymeer dat bestand is tegen hoge temperaturen, vocht, chemicaliën en de meeste oplosmiddelen. PU AnchorFix 35” is speciaal ontwikkeld voor kleine en snelle reparatiewerken. Het gebruik van PU AnchorFix 35” zorgt voor een korte doorlooptijd door het snelle schuur- en schildervermogen.

3. 2K Gun High Performance 50ml (90116)
De 2K Gun High Performance is een hoogwaardig pistool waarmee op een professionele eenvoudige wijze dubbele patronen van 50ml kunnen worden verwerkt. De 2K Gun High Performance is een gesloten model en is vervaardigd uit stevige en duurzame materialen voor een langere levensduur.

 

Nieuwe producten - oktober 2020

1. RopaFrost (89101)
Verpakking: 5kg
RopaFrost vlokken is een innovatief strooimiddel om sneeuw en ijs te doen verdwijnen tot -50°C. Bij contact met een vochtige ondergrond ontwikkelt RopaFrost een onmiddellijke hitte die het smeltproces van sneeuw en ijs op gang brengt en tegelijkertijd hun hervorming afremt. Indien gebruikt bij lage temperaturen, voorkomt het ijsvorming. RopaFrost tast auto’s niet aan en is veilig te gebruiken op normale, drainerende asfaltsoorten en beton.

2. RCS Handschoenen (R84002)
Verpakking: 50 stuks/doos
Nitril disposable handschoenen, poedervrij. Met een dikte van 0,2mm dubbel zo dik en stevig als normale wegwerphandschoenen. Kobaltblauw van kleur, verkrijgbaar in de meest courante maat XL. 

3. Seal Strike NEXT GENERATION
Verpakkingen: 1L (83101), 5L (83501)
Seal Strike is speciaal ontwikkeld voor het professioneel afmessen en afwerken van nagenoeg alle kit- en lijmsoorten. Het elimineert verfresten en andere sporen van verontreiniging en versnelt de uitharding van de kit. Seal Strike is verpakt in een handige fles met buigzame hals, wat het gebruik op moeilijk bereikbare plaatsen vergemakkelijkt.
Nieuwe verpakking: 5 liter.

4. Multifix PU Liquid NEXT GENERATION
Verpakking: 850g (Q28480)
Multifix PU Liquido is een monocomponent PU-lijm zonder oplosmiddelen die verhardt door middel van de luchtvochtigheid en hoge treksterktes bereikt. Het zorgt voor een uitstekende hechting op hout, beton, cement, bepleistering, keramiek, steen, natuursteen enz. Multifix PU Liquido is zeer goed bestand tegen zoet en zout water (EN 204 D4), schuurbaar, overschilderbaar en vernisbaar. Hechting na 24u: 63kg/cm².
Nieuwe verpakking: 850g.

 

Nieuwe producten - maart 2020

1. Thin Bed Mortar (Q00001)
Thin Bed Mortar is een PU mortel die uithardt door middel van de luchtvochtigheid. Thin Bed Mortar is speciaal ontwikkeld voor het snel en efficiënt optrekken van muren bestaande uit vlakgeslepen snelbouwstenen en is geschikt voor dragend metselwerk. Met 1 bus wordt tot 8,5m² gekalibreerde blokken of 70 lopende meter lijmrillen in 2 stroken per laag gerealiseerd. Thin Bed Mortar is verwerkbaar vanaf een buitentemperatuur van -10°C. De lijm is gecertificeerd en getest op o.a. sterkte, seismische invloeden, duurzaamheid en brandwerendheid. In diverse rapporten wordt geconcludeerd dat Thin Bed Mortar sterker en duurzamer is dan traditionele cementmortels.

2. Panel Tape (70301)
Panel Tape is een dubbelzijdige PE-tape met hoge aanvangskleefkracht die speciaal werd ontwikkeld voor gebruik bij het verlijmen van gevelbekleding en andere plaatmaterialen. De tape heeft een dikte van 3mm en vangt oneffenheden en uitzettingsverschillen in diverse ondergronden op. Panel Tape heeft een gesloten celstructuur, is thermisch isolerend en neemt nagenoeg geen vocht op. Door de speciale samenstelling van de foam is deze soepel en heeft daardoor een hoog isolerend vermogen. 25m per rol.

3. Color Fix NEXT GENERATION
Verpakking: 300ml (30301), statische mengers (30201), verlengstukken (30203)
Color Fix is een twee-componenten verankeringsmortel voor het spanningsvrij bevestigen van draadstangen, ankers, wapeningsstaven, ankerhulzen, e.d. in zowel volle als holle bouwmaterialen, zoals beton, volle baksteen, holle baksteen, cellenbeton, natuursteen, gipskartonwanden, e.d. Het hars is blauw onmiddellijk na vermenging van beide componenten en kleurt grijs na uitharding.
Nieuwe formule met 3 Europese ETA-keuringen (metselwerk, wapening, draadstangen in ongescheurd beton), LEED-certificaat en VOC A+ certificaat.

4. PVC-Tape Oranje NEXT GENERATION (70801)
Deze oranje, flexibele PVC-tape, bekleed met een rubber lijmlaag, kan worden gebruikt voor de bescherming en beveiliging van diverse materialen (acrylplanken, aluminium en stalen platen enz.) tijdens de verwerking, transport en opslag. De tape vergt een extreem lage afrolkracht en is soepel en buigzaam in gebruik. Kan gebruikt worden voor het afdekken van schilder- en plamuurwerk. Ideaal te gebruiken bij reparatie, bescherming en onderhoud. 33m per rol.
Nieuwe formule met 'easy release' eigenschappen wat het afrollen eenvoudiger maakt, zelfs bij koude temperaturen. 

5. Unifix Rapida D3 NEXT GENERATION (Q88005)
Unifix Rapida is een lijm gebaseerd op een waterige dispersie van een gemodificeerd vinyl polyacetaat. Unifix Rapida is specifiek ontworpen voor allerlei houttoepassingen waarbij een snelle bevestiging belangrijk is.
Aangepaste formule die voldoet aan de EN 204 D3-norm (goed bestand tegen water) én in een handige nieuwe verpakking.

 

Nieuwe producten - mei 2019

1. RopaBlock (88101)
Ropamate RopaBlock is een hoogwaardig injectieproduct, op basis van silaan en siloxaan, ontworpen voor het aanbrengen van een horizontale waterbarrière in bestaande constructies. RopaBlock is een monocomponent, gebruiksklaar hydrofobeermiddel met een hoog aandeel aan werkzame stoffen.

2. Orbafoam Fixation 60 seconds (Q17954)
Orbafoam Fixation 60 seconds is een nieuwste generatie PU-foamlijm voor het ultrasnel en eenvoudig verlijmen van de meest voorkomende materiaalsoorten in de bouw, zowel binnen als buiten. Orbafoam Fixation 60 seconds zorgt voor een hoge tack binnen één minuut na het aandrukken. Het heeft een uiterst snelle droogtijd, vullend vermogen en verlijmt zonder uitzetting na het aanduwen. Na uitharding kan het gesneden, geschuurd en geschilderd worden.

3. Orbafoam SATE/ETICS (Q08326)
Orbafoam SATE/ETICS is een nieuwste generatie PU-foamlijm die uithardt door middel van de luchtvochtigheid. De lijm is vervaardigd in overeenstemming met de vereisten van de ISO 9001:2008-norm voor o.a. het bevestigen van EPS- en XPS-isolatie volgens ETICS (External Thermal Insulation Composite Systems), het thermisch buitengevelisolatiesysteem met pleisterafwerking.

4. Sintex MS-35
Kleuren: wit (Q96693), grijs (Q97105), zwart (Q00729)
Sintex MS-35 is een elastomere, overschilderbare kit op basis van MS-polymeer die uithardt door middel van de luchtvochtigheid. Sintex MS-35 is uitstekend bestand tegen UV- en weersinvloeden en is blijvend elastisch. Geschikt voor verlijming en afdichting van de meest voorkomende materiaalsoorten.

5. RCS Topcoat-CL
Verpakking: 0,800kg + 0,160kg (R74001)
RCS Topcoat-CL is een unieke watergedragen tweecomponenten alifatische, gesatineerde polyurethaan toplaag voor de UV- en chloorbescherming van RCS Watercoating 2K in zwembaden.

6. RCS Topcoat-CR Grijs
Verpakking: 1,5kg + 3kg (R74021)
RCS Topcoat-CR Grijs is een twee componenten, solventvrije polyurethaancoating. Na uitharding wordt een uiterst sterk en matig elastisch membraan gevormd met een uitstekende chemische resistentie, evenals goede mechanische en slijtvaste eigenschappen.

7. RCS RopaCem Ultra Quick
Verpakking: 5kg (R75001)
Sneldrogende (30-45 seconden) en krimpvrije cementmortel voor het onmiddellijk afdichten van actieve waterlekken in metselwerk en beton. Stopt onmiddellijk infiltraties en insijpelen van water, zelfs onder druk, doorheen barsten, voegen en gaten in beton of metselwerk. Voor het afdichten van voegen, stortnaden en kimnaden (aansluiting wand-vloerplaat), alsook snelle verankering van bouten, leidingen, leuningen...

8. RCS RopaCem Fiber
Verpakking: 25kg (R76001)
RCS RopaCem Fiber is een hoogtechnologische, monocomponent, vezelversterkte cementmortel voor herstellingen. RCS RopaCem Fiber bevat innovatieve technologieën om negatieve waterdruk tegen te houden door middel van kristallisatie. Bovendien worden uitstekende mechanische eigenschappen gecombineerd met een makkelijke verwerkbaarheid en snelle verwerking voor zowel horizontale als verticale toepassingen. RCS RopaCem Fiber hecht uitstekend op de meest voorkomende materiaalsoorten en kan in dikke lagen worden aangebracht zonder te krimpen of scheuren.

 

Recent toegevoegd aan ons assortiment

1. DryWipes (87201)
DryWipes zijn reinigingsdoeken voor allerhande gebruik, verpakt per 200 stuks in een handige dispenserdoos. DryWipes zijn snel absorberend en pluisarm. DryWipes zijn stevig en scheuren niet makkelijk, waardoor ze meermaals te gebruiken zijn. Beide zijden van de DryWipes hebben een verschillende structuur. De bovenzijde is iets ruwer, waardoor deze de grootste verontreiniging sneller zal wegnemen van handen, gereedschappen en oppervlakken. De gladde onderzijde zal nadien de laatste resten vuil verwijderen en het te reinigen oppervlak volledig proper maken.

2. RopaPaint
Kleuren: blauw (66151), geel (66161), groen (66171), oranje (66181), roze (66191)
RopaPaint is een gekleurde en fluorescerende markeerspray voor horizontale en verticale toepassingen. Te gebruiken voor het markeren van parkeergarages, speelplaatsen, fabrieken, wegen, industriële vloeren en sportterreinen. RopaPaint is ook geschikt op zand en sneeuw.

3. CompriWipe (87101)
CompriWipe is een compact verpakte en sterke reinigingsdoek gemaakt van 100% viscose. CompriWipe is stevig en scheurt niet makkelijk, waardoor hij meermaals te gebruiken is. Door zijn compactheid is CompriWipe ideaal mee te nemen in de (bestel)wagen en heeft u altijd een propere doek bij.

4. Ropaseal Bitum (25031)
Ropaseal Bitum is een universeel inzetbaar plasto-elastisch professioneel lijm- en afdichtingsmiddel op bitumenbasis met geselecteerde elastomeren. Hecht in het algemeen uitstekend op bitumen, steen, beton, hout, metaal, glas en zelfs op vochtige ondergronden. Ropaseal Bitum is ontwikkeld voor het repareren van lekken in daken en goten, alsook voor het verlijmen en afdichten van bitumineuze dakbedekking, dakprofielen, dakisolatieplaten en loodslabben zoals bij dakkapellen, schoorstenen en hemelwaterafvoeren.

5. Unifix M-02
Verpakkingen: 5kg (Q34926), 26kg (Q09092)
Unifix M-02 is een lijm gebaseerd op een waterige dispersie van een gemodificeerd polyvinylacetaat. Unifix M-02 is specifiek ontworpen voor allerlei houttoepassingen waarbij een snelle bevestiging en extreme sterkte belangrijk is. Unifix M-02 is gebruiksklaar, bruist niet op en droogt transparant op. De lijm heeft bovendien een korte klemtijd, loopt niet uit tijdens het klemmen en maakt geen vlekken in het hout, wat de snelheid en efficiëntie bevordert.

6. RopaZinc (65101)
RopaZinc is een sneldrogende zinkspray met uitstekende hechting en vulkracht, voor het behandelen van verzinkt en onbehandeld staal. RopaZinc is op basis van meer dan 98% gelamelleerd en gemicroniseerd zinkpoeder, gemengd met gelamelleerd aluminiumpoeder (om de lichte kleur te bekomen). RopaZinc is stofvrij na 120 seconden, heeft een uitstekende kathodische corrosiewering, is goed puntlasbaar en is bestand tegen benzine, chemicaliën en weersinvloeden. RopaZinc is hittebestendig tot 700ºC en garandeert een langdurende bescherming tegen corrosie en oxidatie, zelfs buiten. De bus is voorzien van een speciaal 360° ventiel dat een complete verneveling van de zink garandeert, zelfs in verschillende posities.

7. ConnectorBox (95020)
ConnectorBox is een compleet assortiment lasklemmen voor de elektrische installatie van een volledige woning, verpakt in een handig doosje. ConnectorBox is gevuld met lasklemmen van de nieuwste generatie, die 25% minder volume innemen dan de traditionele lasklem. Dankzij hun ‘mini’ design zijn de lasklemmen erg geschikt voor elektrische verbindingen in smalle ruimtes.

8. Connector
Verpakkingen: 2-voudig (95032), 3-voudig (95033), 4-voudig (95034), 5-voudig (95035), 8-voudig (95038)
Connector is een lasklem van de nieuwste generatie, die 25% minder volume inneemt dan de traditionele lasklem. Dankzij zijn ‘mini’ design is hij erg geschikt voor elektrische verbindingen in smalle ruimtes.

9. RopaConnect (95010)
RopaConnect is een kabelmof met (dubbele) aftakking, gevuld met een isolerende vulmassa voor het verbinden van kunststof-geïsoleerde laagspanningskabels. RopaConnect is gebruiksklaar en kan zowel binnen, buiten, ondergronds als bovengronds gebruikt worden.

10. Citrus Cleaner (60102)
Citrus Cleaner is een ontvetter, reiniger en activator in één. Dankzij z’n dubbele werking  ontvet hij niet alleen, maar activeert hij ook de ondergrond en zorgt daardoor voor een betere hechting van de kit. Uiterst geschikt voor ondergronden met een lage oppervlaktespanning. Citrus Cleaner kan worden gebruikt voor het verwijderen van kitresten, vetsporen, lichte oppervlakteverontreinigingen, alsmede lijm- en rubberresten.

11. Betamex (Q04317)
Betamex is een monocomponent cyanoacrylaat lijm op basis van een methoxyethyl cyanoacrylaat polymeer. Het is een secondelijm van de nieuwste generatie die geurarm is, geen oogvermoeidheid veroorzaakt en niet verbleekt door contact met vocht. Betamex verlijmt bovendien zowel poreuze als niet-poreuze materialen en blijft permanent elastisch.

12. Unifix Rapida (Q88005)
Unifix Rapida is een lijm gebaseerd op een waterige dispersie van een gemodificeerd vinyl polyacetaat. Unifix Rapida is specifiek ontworpen voor allerlei houttoepassingen waarbij een snelle bevestiging belangrijk is.

13. MultiFix PU Liquido (Q28480)
Multifix PU Liquido is een monocomponent PU-lijm zonder oplosmiddelen die verhardt door middel van de luchtvochtigheid en hoge treksterktes bereikt. Het zorgt voor een uitstekende hechting op hout, beton, cement, bepleistering, keramiek, steen, natuursteen enz. Multifix PU Liquido is zeer goed bestand tegen zoet en zout water (EN 204 D4), schuurbaar, overschilderbaar en vernisbaar.
Hechting na 24u: 63kg/cm².

14.Color Fix
Verpakking: 280ml (30301)
Color Fix is een twee-componenten verankeringsmortel voor het spanningsvrij bevestigen van draadstangen, ankers, wapeningsstaven, ankerhulzen, e.d. in zowel volle als holle bouwmaterialen, zoals beton, volle baksteen, holle baksteen, cellenbeton, natuursteen, gipskartonwanden, e.d. Het hars is blauw onmiddellijk na vermenging van beide componenten en kleurt grijs na uitharding.

15. Starterskit chemische verankering
Verpakking: 2 borstels, 1 blaaspomp, 1 veiligheidsbril, 1 paar handschoenen (30202)
De starterskit chemische verankering bevat alle benodigdheden voor de optimale voorbereiding bij het plaatsen van alle soorten chemische verankering in zowel holle als volle bouwmaterialen.

16. AIR-TIGHT Tape (71101)
AIR-TIGHT Tape is een enkelzijdige luchtdichte PE-film tape voor universeel gebruik die speciaal werd ontwikkeld voor het luchtdicht afsluiten van naden en kieren. Deze tape is voorzien van een speciale lijmlaag met extreem goede hechting op niet-polaire oppervlakken met lage spanning, waardoor hij toepasbaar is op bijna alle ondergronden. De PE-film drager bevat een interne vezelversterking die zorgt voor een hoge stevigheid en elasticiteit. De waterbestendige acryl lijmlaag is zeer goed bestand tegen veroudering.
25m per rol

17. Ropafloor MS
Verpakkingen: 20kg (80001)
Ropafloor MS is een elastische, monocomponent, oplosmiddelvrije parketlijm op basis van MSP die uithardt onder invloed van de luchtvochtigheid.

18. Ropasoap
Verpakking: 3000ml (86101)
De Ropasoap is een verzorgende handzeep op basis van sinaasappel met korrel.

19. Orbafoam PRO Energy (Q00075)
Orbafoam PRO Energy is een PU-schuim voor het vullen, verlijmen, afdichten en isoleren van alle soorten materialen. Dankzij z’n dichte celstructuur met hoge densiteit zorgt de Orbafoam PRO Energy voor uitzonderlijk goede isolatiewaarden en worden koudebruggen effectief en permanent geëlimineerd.

20. RopaFoamGun High Performance (90205)
De RopaFoamGun High Performance is een duurzaam schuimpistool, uitgerust met bolkraanadapter voor een hoger vermogen.

21. Hydrorepellent
Verpakkingen: 5L (Q00075)
Hydrorepellent is een kleurloze, waterafstotende vloeistof op basis van siliconeharsen en organische oplosmiddelen voor het beschermen en waterafstotend maken van allerlei soorten bouwmaterialen.

Onze account managers komen graag bij u langs met advies op maat van uw project of toepassing.

Contacteer ons