Verplichte veiligheidstraining gebruik PU-producten

Pu Schuim

Nieuwe Europese regelgeving vereist dat professionele gebruikers van PU (polyurethaan) lijmen en afdichtingsmiddelen een online training volgen om een veilig gebruik te garanderen. FEICA heeft het trainingsprogramma in samenwerking met andere industrieën in de Europese polyurethaan industrie opgesteld omdat di-isocyanaat, een grondstof van PU-producten, schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Vóór 24 augustus 2023 moeten vakspecialisten die PU-producten op regelmatige basis gebruiken een online veiligheidstraining hebben gevolgd en het bijhorende certificaat hebben behaald. 

Als leverancier van PU-lijmen en afdichtingsmiddelen willen wij jou hier niet alleen over informeren, wij willen jou ook op weg helpen om de online training te volgen.

Stel veiligheid voorop! Download ons handig stappenplan via onderstaande knop en behaal tijdig jouw certificaat.

Voor alle duidelijkheid...

Het nieuwe beleid verbiedt het gebruik van polyurethaanlijmen en -kitten niet, maar de regelgeving stelt wel nieuwe eisen aan het veilig gebruik van deze producten door middel van opgelegde opleidingen. PU-lijm- en afdichtingsmiddelen zijn zeer veelzijdig en zullen dan ook blijvend gebruikt worden in verschillende toepassingen. 

Als je meer wil weten over hoe je diisocyanaten veilig kan gebruiken, inclusief informatie over de vereiste opleidingen en etikettering, dan kan je terecht op de website van Safe Use of Diisocyanates en FEICA.

Onze account managers komen graag bij u langs met advies op maat van uw project of toepassing.

Contacteer ons